Index Vakbarát Hírportál

Jófogás: A munkavállalók negyede évente vált munkahelyet

2022. március 10., csütörtök 12:57

A munkavállalók 25 százaléka évente vált munkahelyet, minden második dolgozó gondolkozik munkahelyváltáson – közölte a Jófogás hirdetési portál csütörtökön az MTI-vel.

A Jófogás a felületén a tavaly megjelent, csaknem 18 ezer álláshirdetést tekintette át a Trenkwalder HR-szolgáltatóval közösen, hogy big data elemzéssel képet kapjon a hazai munkaerőpiacon végbement tavalyi folyamatokról.

Az adatok alapján tavaly egy álláshirdetést átlagosan 107 napig hirdettek a munkaadók, legkevesebb ideig Zala megyében – 66 napig –, míg a legtovább Győr-Moson, illetve Komárom-Esztergom megyében, 122 napig.

A legtöbb álláshirdetést a Jófogáson Budapesten (6918), illetve Pest megyében hirdették meg, őket Hajdú-Bihar és Bács-Kiskun megye követte.

Draskovits Tímea, a Jófogást üzemeltető Adevinta Classified Media Hungary Kft. munkatársa a közleményben kiemelte: a legkevesebb álláshirdetést Nógrád, Tolna és Békés megyében adták fel, míg az álláskeresők száma és a kínálkozó munkalehetőségek közti legnagyobb eltérés Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében volt.

A hirdetési portál felmérése szerint a szakmunkás, a fizikai és segédmunkás, a mezőgazdaság, valamint a szállítás/logisztika területén elérhető álláshirdetéseket összesítve az érdeklődők csaknem egyharmada külföldi álláshirdetések után is érdeklődött.

Rovatok