Index Vakbarát Hírportál

Átadták Miskolcon a Magyar Posta új üzemcsarnokát

2022. március 24., csütörtök 14:56 | aznap frissítve

Emellett országosan további hat logisztikai csarnok építését kezdték el – közölte a Magyar Posta az MTI-vel.

Márciusban már a harmadik depót helyezi üzembe a Magyar Posta. Március 24-én Miskolcon adták át a több mint ötezer négyzetméteres új üzemcsarnokot, emellett országosan további hat logisztikai csarnok építését kezdték el – közölte a Magyar Posta az MTI-vel.

A borsodi megyeszékhelyen zöldmezős beruházással alig egy év alatt épült az új üzem, innen történik a megye több mint 637 ezer lakosának csomaglogisztikai ellátása. Az új depó a korábbi miskolci vasútállomáson működő telephelyhez képest háromszor nagyobb, modernebb, és a mai követelményeknek megfelelően támogatja a logisztikai folyamatokat – közölték.

A közlemény szerint Láng Géza nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyért felelős helyettes államtitkár az avató ünnepségen kiemelte: a postai csomaglogisztikai szolgáltatások korszerűsítését, a logisztikai infrastruktúra megújítását

a kormány is kiemelten fontosnak tartja, hiszen a magyar állam mint tulajdonos elvárása, hogy a Magyar Posta szolgáltatóként és munkahelyként is XXI. századi követelményeknek megfelelve, versenyképes vállalatként érjen el sikereket a kiscsomag-logisztikai piacon.

A megújult miskolci üzemcsarnok külső, mintegy tizenkétezer négyzetméternyi burkolt területe kényelmes megoldást jelent a szállító, és kézbesítő járművek számára. A csomagkezelés és -rakodás megkönnyítésére az üzem két oldalán nyolcszintes, egy extra szintbeli kaput, valamint hét dokkolókaput építettek be.

A depóban több mint kétszáz postai munkatárs dolgozik majd.

2020-ban és 2021-ben is közel kétmillió csomagot dolgoztak fel a Miskolci Logisztikai Üzemben – írta meg az MTI.

Schamschula György, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója a közleményben kifejtette: a csomagok számának növekedésével párhuzamosan egyre nehezebb volt megoldani a régi infrastruktúrában a csomagszortírozást, különösen az év végi csúcsszezonban, ezért fontos a logisztikai depók megújítása.

A járvány ellenére a 19 vidéki depóból már tíz megépült és további hat építése folyamatban van. A vezérigazgató kihangsúlyozta: „Célunk az, hogy a megújult logisztikai hálózattal hatékonyabban és jobb minőségben tudjunk szolgáltatni, amihez támogatást nyújt majd a depók gépesítése is. Már három depóban automata üzemel.”

A Magyar Posta MPL+-programja 2019 és 2023 között mintegy ötvenmilliárd forintból újítja meg a teljes postai logisztikai infrastruktúrát és működést az új depóhálózat kialakításával, majd gépesítésével, valamint informatikai megoldások beépítésével.

A megújított hálózat 19 vidéki és négy fővárosi depóból áll majd.

Rovatok