Index Vakbarát Hírportál

Engedély nélkül szállíthatnak az ukrán fuvarozók Magyarországon

2022. március 27., vasárnap 09:47

Magyarország lett a negyedik uniós ország, amely ideiglenes engedélyezte az ukrán fuvarosok engedély nélküli szállítását az ország határain belül. Az Ukrán Állami Közlekedésbiztonsági Szolgálat szerint ez Ukrajna fennmaradását segíti elő.

Magyarország április 30-ig engedélyezte az ukrán fuvarozóknak, hogy engedély nélkül végezhessenek szállítást az országuk területén – közölte az Ukrán Állami Közlekedésbiztonsági Szolgálat a hivatalos Facebook-oldalán.

Ebben az időszakban a szállítóknak nem szükséges előzetes regisztrációt elvégezniük a BiREG rendszerben.

Az Ukrán Állami Közlekedésbiztonsági Szolgálat köszönetét fejezi ki Magyarország Innovációs és Technológiai Minisztériumának a döntésért, ami lehetővé teszi az ukrán fuvarozók számára, hogy engedélyek nélkül végezzenek minden szükséges szállítást az ország és az ukrán gazdaság fennmaradása érdekében

– áll a bejegyzésben.

Magyarország lett a negyedik uniós ország, amely ideiglenes engedély nélküli rendszert vezetett be. Korábban Lettország, Szlovákia és Bulgária döntött hasonlóképp.

Az orosz–ukrán háború eseményeit folyamatosan figyelemmel kísérjük, vasárnapi percről percre frissülő hírfolyamunkat itt találja.

(Borítókép: FADEL SENNA / AFP)

Rovatok