Index Vakbarát Hírportál

A KLM rátesz egy lapáttal, a járvány előttinél is több járat lesz Budapestre

2022. április 1., péntek 14:43

Tovább bővíti budapesti kínálatát a KLM, a nyári csúcsidőszakban egyes napokon napi öt járat is közlekedik majd Ferihegy és Schiphol között – tájékoztatta a Holland Királyi Légitársaság az MTI-t.

A légitársaság kitért arra, hogy a KLM a járvány kitörése előtt, 2019 nyarán naponta négy járatot biztosított Magyarország és Hollandia között. A pandémia során ideiglenesen felfüggesztették a légi összeköttetést a két ország között, de a légitársaság az elsők között volt, amely visszatért Budapestre, 2020. május 4-én indult újra a KLM budapesti járata.

A járvány miatt létrejövő utazási szabályok folyamatos változása és enyhítése miatt egyre többen váltottak jegyet a járatokra, ezért korábban a KLM azzal számolt, hogy a 2019-es szinttel megegyező, napi négy, heti 28 járatot biztosít Budapestre. 

A folyamatosan bővülő kereslet miatt viszont a légitársaság úgy döntött, hogy még egy összeköttetést biztosít, amely kedd és vasárnap kivételével mindennap közlekedik, ezzel a járatok száma heti harmincháromra bővül.

Az új járat július 3. és augusztus 28. között vehető igénybe,

a gép 17 órakor indul Amszterdamból és 18.55-kor landol Budapesten, ahonnan 19.40-kor száll fel és 21.45-kor érkezik vissza a Schiphol repülőtérre. Az új járatot a KLM Embraer 175 típusú géppel üzemelteti.

A többi, már meglévő járat menetrendje változatlan, Budapestről reggel fél 7-kor, fél 12-kor, délután 2-kor és 5-kor szállnak fel a KLM repülőgépei Amszterdamba, hangsúlyozták a közleményben, és hozzátették:

 a vállalat az október 29-ig tartó nyári menetrendi időszakban 96 európai és 71 interkontinentális, összesen 167 célállomásra közlekedik.

Rovatok