Index Vakbarát Hírportál

Péntek óta ismét kaphatók a MÁV balatoni és bakonyi napijegyei

2022. április 18., hétfő 20:24

Az utóbbi években a MÁV-START több, a belföldi turizmust ösztönző jegytípust vezetett be az ország legnépszerűbb területein.

A vasúttársaság tájékoztatójából kiderült, hogy a tavalyi értékesítési időszakban több mint 30 ezer utas közlekedett napijegyekkel.

Kiemelték, hogy a Balaton24 és a Balaton72 konstrukció korlátlan számú utazásra jogosít a Balaton körül, és ezek a jegyek kedvező ajánlatot jelentenek a már a Balatonnál tartózkodóknak is a tó partján elérhető turisztikai látványosságok felkeresésére is.

Idén a megújult Balaton24 és Balaton72 már érvényes a Volánbusz vállalatnak a tó keleti partján közlekedő járataira is, tehát ezekkel a termékekkel körbe lehet utazni a Balatont, valamint el lehet jutni turisztikailag népszerű, vasúttal ki nem szolgált településekre, például Tihanyba is.

A Balaton24 és a Balaton72 április 15-étől november 1-jéig minden napra megváltható.

A MÁV Zrt. arról is beszámolt, hogy a tavaly bevezetett Bakony napijegy az egyik legszebb viszonylaton, a Cuha völgyében futó Veszprém–Győr vasútvonalon és a Volánbusz néhány környékbeli járatán korlátlan utazási lehetőséget biztosít az érvényesség napján. A múlt évben 1300 ilyen jegyet értékesítettek.

A Bakony napijegy április 15-étől június 18-áig és augusztus 29-étől október 31-éig csak szombati, vasárnapi és ünnepnapi közlekedési rend szerinti napokra váltható meg, június 19-étől augusztus 28-áig azonban bármelyik napra megvásárolható.

Rovatok