Index Vakbarát Hírportál

Elon Musk megszabadult 4 milliárd dollárnyi Tesla-részvénytől

2022. április 29., péntek 07:33 | aznap frissítve

Elon Musk eladott 4 milliárd dollárnyi Tesla-részvényt, miután megkötötte a Twitter megvásárlásáról szóló 44 milliárd dolláros üzletet. A Tesla részvényesei aggódnak, azonban Musk megígérte, hogy nem lesz több eladás.

Elon Musk mintegy 4 milliárd dollár értékben adott el Tesla-részvényeket, miután április 25-én közölte, hogy megkötötte a Twitter megvásárlásáról szóló 44 milliárd dolláros üzletet. Amerikai elemzők azt gyanítják, hogy az üzletember azért szabadult meg a részvényei egy részétől, hogy fedezze a tranzakció 21 milliárd dolláros saját tőke részét, amelyet személyesen garantált. 

Nem sokkal, miután bejelentette a részvények eladását, Musk ígéretet tett, hogy „a mai nap után nem tervez további Tesla-eladásokat”. A fogadalom érthető az üzletember részéről, ugyanis a részvények eladásával könnyedén elbizonytalaníthatja a cég részvényeseit – számolt be a Bloomberg

A részvények eladása árnyékot vet a névre, ha Musk még több részvényt ad el

– mondta Dan Ives, a Wedbush Securities befektetési tanácsadója.

Elon Musk 252,2 milliárd dolláros vagyonával a világ leggazdagabb embere a Bloomberg szerint. A Tesla részvényeinek közelmúltbeli zuhanása azonban 18 milliárd dollárt faragott le nettó vagyonából idén. 

Rovatok