Index Vakbarát Hírportál

Több mint harminc százalékkal nőtt az elektronikus fizetések forgalma az OTP-nél

2022. május 5., csütörtök 14:47

Az első negyedévben éves bázison 32,61 százalékkal nőtt az elektronikus fizetési forgalom az OTP Banknál.

Az elektronikus fizetési forgalom 32,61 százalékkal, a tranzakciók száma pedig 32,13 százalékkal nőtt az első negyedévben éves bázison – tájékoztatta az OTP Bank csütörtökön az MTI-t.

A közleményből kiderül, hogy a SZÉP-kártyával végzett tranzakciók összege 179 százalékkal, darabszáma 152 százalékkal nőtt az első negyedévben a februártól kibővült felhasználási lehetőségeknek köszöntően.

A pénzintézet által kihelyezett POS-terminálok száma 3,68 százalékkal bővült, a SimpleBusiness forgalma pedig 2,7-szeresére nőtt 2022 első negyedévében 2021 azonos időszakához képest. (A harmincmillió forintos éves árbevétel alatti vállalkozások számára a pénzintézet a SimpleBusiness mobilalkalmazás használatát javasolja.)

A bank legfrissebb adatai alapján az előző negyedévhez képest elenyésző mértékben, 1,27 százalékkal csökkent az elektronikus fizetések forgalma a szokásos nyolc-tíz százalékkal szemben.

Hideg Noémi, az OTP Bank kártyaelfogadás-szolgáltatás és ATM-menedzsment vezetője elmondta, hogy az emelkedő infláció és a családi adó-visszatérítés is hozzájárult ahhoz, hogy a forgalomban és a tranzakciószámban is újabb rekord dőlt meg. Arra számítanak, hogy a növekvő tendencia folytatódik az év további részében.

Rovatok