Index Vakbarát Hírportál

A Mol is részt vesz az ukrán energetikai szektornak nyújtott eszköztámogatási programban

2022. május 7., szombat 12:42

A Mol szolidaritást vállal a háború által sújtott ukrán energetikai szektorral, és eszköztámogatással segíti az energetikai hálózat folyamatos és biztonságos működését – írta szombati közleményében a cégcsoport.

A Mol is csatlakozott a Nemzetközi Olaj- és Gáztermelők Szövetsége (IOGP) kezdeményezéséhez, és részt vesz az Ukrajnának nyújtott eszköztámogatási programban. Az iparági együttműködés célja, hogy elhárítsa a háború során keletkezett károkat, segítse az ukrán energetikai hálózat folyamatos működését – közölte a tőzsdei cég.

A cégcsoport összesen 290 ezer euró támogatást ajánlott fel, amiből az ukrán fél eddig 50 ezer euró értékű eszközigényt erősített meg. A kőolaj- és földgázkitermelés folytonosságát, valamint az energiahálózat folyamatos működtetését elősegítő szerelvényt, csőanyagot és alkatrészeket a Mol maga szállítja az ukrán határhoz. Az Energiaközösség és az ukrán hatóság közötti egyeztetések folyamatosak, a Mol pedig folyamatosan figyeli az újonnan felmerülő igényeket, és dolgozik azon, hogy a támogatási program keretében további segítséget nyújtson.

Szolidaritás vállalunk Ukrajnával, és elkötelezett támogatói vagyunk annak az iparági összefogásnak, amely az ukrán energetikai hálózat folyamatos működését segíti

– idézi a közlemény Homonnay Ádámot, a Mol Magyarország kutatás-termelési igazgatóját.

Az orosz–ukrán háború eseményeit folyamatosan figyelemmel kísérjük, szombati, percről percre frissülő hírfolyamunkat itt találja.

Rovatok