Index Vakbarát Hírportál

Musk felfüggeszti a Twitter felvásárlását

2022. május 13., péntek 14:00

Elon Musk pénteken bejelentette, hogy ideiglenesen felfüggeszti a Twitter felvásárlását, miután egyelőre nem sikerült a platform vezetőségével megegyezésre jutnia a hamis felhasználói fiókokkal és a kéretlen levélszeméttel kapcsolatos szabályokról.

A világ leggazdagabb emberének számító Musk Twitter-üzenetben közölte, hogy addig felfüggeszti a Twitter felvásárlásának végrehajtását, amíg a cég elérhetővé nem teszi azokat a számításokat, amelyek alátámasztják a vállalat azon állítását, miszerint a hamis profilok és levélszemetet terjesztő fiókok a mikroblog körülbelül 93 millió felhasználójának kevesebb mint öt százalékát teszik ki.

Elon Musk korábban azt hangsúlyozta, hogy csak ritka esetekben szabadna törölni a felhasználói fiókokat, például akkor, ha kéretlen levélszemetet terjesztenek. Azt is hozzátette, hogy

az illegális vagy destruktív tartalmú bejegyzéseket törölni kell, vagy láthatatlanná tenni, a fiókokat azonban szerinte nem szabadna végérvényesen törölni.

Olyan digitális térhez hasonlította a Twittert, „ahol az emberiség jövője szempontjából létfontosságú kérdésekről vitatkoznak”.

Egyelőre nem tudni, hogy a vitás kérdések miatt meghiúsul-e a megállapodás – teszi hozzá az AP hírügynökség. A Twitter vezetősége – amely egyelőre nem reagált Musk pénteki bejelentésére – április végén fogadta el az amerikai üzletember mintegy 44 milliárd dolláros vételi ajánlatát. Musk a felvásárlást azzal magyarázta, hogy a közösségi hálózatot világszerte a szólásszabadság platformjává szeretné tenni.

(Borítókép: Joe Skipper / File Photo / Reuters)

Rovatok