Index Vakbarát Hírportál

Kővágó-Laky Andrea lesz a Ford Magyarország új igazgatója

2022. május 26., csütörtök 18:01

A hölgy 2005–2015 között a Ford Magyarország ügyvezető igazgatói posztját töltötte be, ezután a Ford Európa nemzeti vállalatainál látott el vezetői feladatokat. A márka tavaly erős évet zárt a magyarországi újautó-piacon.

A Ford Magyarország és Csehország  ügyvezető igazgatói posztját június elsejétől Kővágó-Laky Andrea veszi át Szabó Attilától – közölte a Ford Európa csütörtöki döntését a Ford Magyarország az MTI-vel.

Kővágó-Laky Andrea 1994-ben csatlakozott a Ford kereskedelmi és marketing részlegéhez, majd 20052015 között a Ford Magyarország ügyvezető igazgatói posztját töltötte be, ezután a Ford Európa nemzeti vállalatainál látott el vezetői feladatokat. A Ford cseh és magyar szervezetét az elmúlt több mint 2 évben irányító Szabó Attila június 1-jétől a Ford Lengyelország ügyvezetőjeként dolgozik.

A magyar piacnak kiemelt szerepe van a Ford működésében, mivel az értékesítési szervezet mellett szolgáltatóközpontot és regionális alkatrészközpontot is fenntart Magyarországon.

A márka tavaly erős évet zárt a magyarországi újautó-piacon, 17 487 darab gépkocsi értékesítésével 11,62 százalékos piaci részesedést szerzett. Különösen a kishaszonjárművek szegmensében erős, ahol a tavalyi részesedése  28,54 százalék volt.

Rovatok