Index Vakbarát Hírportál

Eddigi legsikeresebb évét zárta a Gránit Bank 2021-ben

2022. május 26., csütörtök 14:51

Alapítása óta a legsikeresebb évét zárta 2021-ben a Gránit Bank: az előző évinél több mint kétszer nagyobb, 4,5 milliárd forint adózás előtti eredményt ért el – jelentette be Hegedüs Éva elnök-vezérigazgató a bank közgyűlését követő sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

Kiemelte: a 2010-ben alapított bank mérlegfőösszege éves átlagban ötven százalékkal nőtt az elmúlt tizenkét évben. 2021 végére közel hétszázmilliárd forintot ért el, ez húsz százalékkal haladja meg az előző évit, miközben a bankszektor éves átlagos növekedése 16 százalék volt.

Elmondta, hogy a bank tavaly mindegyik üzleti célszegmensében a piaci átlagot meghaladó növekedést ért el, és a hatékonysági mutatókban is jobban teljesített, mint előző évben.

A közel négymilliárd forint adózás utáni eredményt a részvényesek egybehangzó döntéssel az eredménytartalékba helyezték, a bank idén sem fizet osztalékot.

Az eredményesség a jó időben jó üzleti stratégia megválasztása, a konzervatív hitelezése, a zöld-fenntartható működés és a digitális innovációk iránti elkötelezettségük eredménye Hegedüs Éva szerint.

(Borítókép: Ruzsovics Dorina / Index)

Rovatok