Index Vakbarát Hírportál

Az utazási irodákat részesítik előnyben a magyarok

2022. június 13., hétfő 14:36

Kifejezetten nagy az utazási kedv, az emberek a pandémia két éve után már vágynak a külföldi utazásra. A 2022-es nyár hasonlatos lesz a koronavírus előttiekhez.

Az utasok számára nagyon fontos a biztonság, ezért az egyéni utazásszervezés helyett az utasok sokkal inkább az utazási irodákhoz fordulnak – közölte Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) elnöke az MTI érdeklődésére.

Az elnökasszony szerint „idén fellélegezhetünk, és kicsit olyan lesz a 2022-es nyár, mint a koronavírus előtt". A tavaly elindított heti 20 charterjárat az idénre megduplázódott, a járatok Törökországba, a görög szigetekre, Mallorcára, Egyiptomba, Tunéziába indulnak, így már 15 úti cél érhető el ily módon.

Kifejezetten nagy az utazási kedv, az emberek a pandémia időszaka után vágynak a külföldi utazásra. A nyári időszakban a tengerparti nyaralások számítanak a legnépszerűbb úti célnak, de sokan választják a kulturális körutazásokat is.

Az európai úti célokon kívül 2022-ben ismét előkelő helyet foglal el a népszerűségi listán az Egyesült Államok és Izrael. Az oroszországi utazásokat természetesen törölni kellett, és a tengerentúlról érkező vendégek döntését is visszavetette a szomszédos országban zajló háború.

Az 1974-ben alakult MUISZ-nak 164 tagirodája van, amelyek a szervezett turizmus 75 százalékát bonyolítják. Tavaly egymillió utas utazott a magyarországi utazási irodák szervezésében. 

Rovatok