Index Vakbarát Hírportál

Új vezérigazgatója van az ÉMI-nek

2022. június 14., kedd 17:14

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter június 15-től Buday-Malik Adriennt nevezte ki a ÉMI Nonprofit Kft. vezérigazgatójának.

A miniszter közleménye szerint az új vezérigazgató korábban a társaság innovációért felelős vezérigazgató-helyettese volt. Jelentős, nemzetközi környezetben szerzett ágazati és felsővezetői tapasztalattal rendelkezik, számos, az építéságazat és épített környezet fejlődését meghatározó kezdeményezés előkészítésében és megvalósításában vett részt az elmúlt években. Buday-Malik Adrienn 2015 szeptemberétől dolgozik az ÉMI Nonprofit Kft.-nél, fejlesztési igazgatóként a hazai és nemzetközi kutatási-fejlesztési és innovációs projektek, a fenntartható és intelligens technológiák, valamint az energiahatékonyságot támogató műszaki fejlesztések összefogása a volt a feladata.

Az új miniszternek az új vezérigazgatótól komoly elvárásai vannak: a beruházások ösztönzését és minőségbiztosítását az ÉMI továbbra is hatékonyan támogassa, elsődlegesen olyan intézkedéseken és támogatási programok megvalósításán keresztül, amelyek a magas minőségű, leggazdaságosabban elérhető építési termékek, építőanyagok beépítését, a magyarországi gyártókapacitások bővítését, a beruházások költségeinek féken tartását és a családok otthonteremtését helyezik előtérbe.

Nagy Márton közleményében kitért arra is, hogy a távozó Gyutai Csaba vezetésével az ÉMI érdemben tudta megerősíteni szerepét az állami  beruházások támogatásában és minőségbiztosításában, az építésgazdasági beavatkozások megvalósításában.

Jelentősen növelte a nyereségét

Az ÉMI honlapján elérhető tájékoztatás szerint az ÉMI Magyarország legnagyobb épület- és építőanyag-ipari minőségellenőrző innovációs intézménye, a hazai építésügy meghatározó szereplője és szakmai szellemi központja. Tevékenységét országos lefedettséggel látja el. Az 1963-ban létrehozott Építésügyi Minőségvizsgáló Intézet volt az ÉMI jogelődje.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. nettó árbevétele 2021-ben 3,239 milliárd forint volt, ami 1,198 milliárd forinttal több mint egy évvel korábban. A társaság tavaly 407,574 millió forint nyereséggel zárt, míg 2020-ban 337,339 millió forint volt az adózott eredménye.

(MTI)

Rovatok