Index Vakbarát Hírportál

Magyar befektető szállt be az egyik feltörekvő német űripari startupba

2022. június 14., kedd 19:42

Egy feltörekvő német űripari vállalkozásba, az OKAPI: Orbitsba fektetett be nemrég a közép-kelet-európai űripari befektetésekre fókuszáló Herius Capital tematikus magántőke- és kockázatitőke-társaság. A befektetési kör teljes értéke 5,5 millió euró.

Németország egyik feltörekvő űripari startup vállalatába, az OKAPI: Orbitsba fektetett be a Herius Capital tematikus magántőke- és kockázatitőke-társaság, amely a közép-kelet-európai űripari befektetésekre fókuszál – tájékoztatta szerkesztőségünket a vállalat.

A közlemény szerint a Herius Capitalt több másik, nemzetközi szakmai és pénzügyi befektető közül választották ki a végleges befektetői konzorciumba, amit a San Franciscó-i székhelyű MunichRe Ventures, a Munich RE Group kockázatitőke-befektetőüzletága vezetett.

A befektetési kör teljes értéke 5,5 millió euró volt, amivel a Herius 10 százalék alatti befektetője lett a német startuptársaságnak.

Dr. Sárhegyi István, a Herius Capital alapítója a bejelentéssel kapcsolatban elmondta, hogy a tőkebefektetési társaság nagy lehetőséget lát a műholdak földi irányításának piacán, amely ugrásszerű növekedés előtt áll az elkövetkező évtizedekben.

Rovatok