Index Vakbarát Hírportál

Elon Muskot beperelték piramisjátékozás miatt

2022. június 17., péntek 11:54

Elon Muskot csütörtökön 258 milliárd dollárra perelte be egy Dogecoin-befektető, aki azzal vádolja a világ leggazdagabb emberét, hogy piramisjátékot működtetett a kriptovaluta támogatására.

Keith Johnson befektető, aki sokat veszített a Dogecoinon, beperelte Elon Muskot azt állítva, hogy a Tesla és a SpaceX vezetője úgy reklámozta és hajtotta fel az árfolyamot a Dogecoin esetében, mintha pilótajátékot szervezne, majd hagyta az árfolyamot zuhanni. 

Az alperesek 2019 óta tisztában voltak azzal, hogy a Dogecoin értéktelen, mégis népszerűsítették a Dogecoint, hogy hasznot húzzanak a kereskedésből. Musk a világ leggazdagabb embereként elfoglalt kitüntető figyelmet arra használta fel, hogy a Dogecoin piramisjátékot nyereségszerzés érdekében manipulálja

– áll a keresetben a CNBC szerint.

Johnson ügyvédje nem válaszolt azonnal arra a megkeresésre, hogy nyilatkozzon arról, hogy ügyfele milyen konkrét bizonyítékokkal rendelkezik, vagy milyen bizonyítékokat vár, amelyek igazolhatják, hogy a Dogecoin értéktelen, és az alperesek piramisjátékot folytattak.

Johnson 86 milliárd dollár kártérítést követel, ami a Dogecoin piaci értékének 2021 májusa óta bekövetkezett csökkenését jelenti, és ennek megháromszorozását szeretné sérelmi díjként megkapni. Azt is szeretné elérni, hogy Musk és cégei ne reklámozhassák a Dogecoint, valamint hogy mondják ki, a kripto kereskedelme szerencsejátéknak minősül New York állam törvényei szerint.

(Borítókép: Elon Musk. Fotó: Andrew Kelly / File Photo / Reuters)

Rovatok