Index Vakbarát Hírportál

Tíz magyar startup vonul fel a világ egyik legjelentősebb technológiai eseményén

2022. június 22., szerda 08:56

Tíz startup képviseli Magyarországot a Collision konferencián, a világ egyik legjelentősebb technológiai eseményén Torontóban.

Vass-Salazar Mária, Magyarország ottawai nagykövete elmondta, a rendezvénysorozat számos új üzleti kapcsolatot kínál a részt vevő magyar cégeknek, amelyek reményei szerint kapukat nyitnak meg a kanadai piacon történő érvényesülés útján, „amihez a nagykövetség minden támogatást megad”.

Vass-Salazar Mária hangsúlyozta, hogy Magyarország nagyköveteként prioritás számára az innováció és technológia terén való magyar–kanadai együttműködés erősítése.

Büszkeséggel tölt el, hogy kezdeményezésünkre magyar stand nyílt az innovatív technológiák világszinten kiemelkedő fórumán, a Collision 2022 Konferencián, és olyan startupok képviselhetik hazánkat, melyek a nemzetközi versenyben is eredményesen állják meg a helyüket

– fogalmazott a nagykövet.

A magyar startupok kiválasztása

A tíz magyar startupot kétkörös folyamatban választották ki, ahol a szakmai felkészültség és a már elért eredmények mellett „a célpiaci relevanciát”, valamint az angoltudást is figyelembe vették a bírálók – mondta Kölkedi Krisztián, a válogatást és a részvételt szervező Express Innovation Agency vezérigazgató-helyettese.

„Megtiszteltetés, hogy egy ekkora volumenű fórumon, mint a Collision, társszervezőként részt vehetünk” – erről beszélt Balla Sándor, a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség kanadai regionális irodájának ügyvezető igazgatója.

Büszkeséggel tölt el minket, hogy a magyar startupok a világ legszínvonalasabb cégei között mutatkozhatnak be, és jó eséllyel törhetnek be a kanadai piacra. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy ezt kapcsolatainkkal és kollégáinkkal minél inkább elősegíthessük

– mondta Balla Sándor.

(MTI)

Rovatok