Index Vakbarát Hírportál

A Lufthansa több mint 2000 további járatot töröl a nyáron

2022. június 24., péntek 09:16

A legnagyobb német légitársaság, a Lufthansa azt közölte, hogy a nyári szezon közepén további több mint 2000 járatot töröl a frankfurti és a müncheni csomópontokon a létszámhiány miatt.

A társaság két hete arról tájékoztatott, hogy júliusban mintegy 900, pénteki és hétvégi belföldi és európai járatot töröl. A Lufthansa most azt közölte, hogy „a megközelítőleg 80 000 járatából további 2200 járatot leállít a frankfurti és müncheni légi csomópontokon”. 

A törlések különösen a Németországon és Európán belüli járatokat érintik, az intézkedés nem vonatkozik a hagyományos nyaraló célállomásokra.

A légitársaság jelezte továbbá, hogy változások lehetnek a meglévő járatok menetrendjében: „a légi biztonságot érintő sztrájkok, az időjárási események és a légi személyzet körében megnövekedett koronavírus-fertőzések tovább terhelik a rendszert, ami befolyásolhatja a menetrendet”.

A Lufthansa azt ígéri, hogy törlés esetén haladéktalanul értesítik az utasokat.

Carsten Spohr, a Lufthansa vezérigazgatója májusban azt mondta, hogy a koronavírus-járvány utáni munkaerőpiaci utósokk súlyosan megzavarta a cég nyári terveit. A repülőterek, a légitársaságok és a földi kiszolgálócégek munkahelyeket szüntettek meg a válság idején.

Rovatok