Index Vakbarát Hírportál

Palkovics László elmondta, mi a cél az egészségügyi ellátórendszerben

2022. június 30., csütörtök 18:59

Minőségi változásokat kell elérni az egészségügyi ellátórendszerben a betegbiztonság növelésével – fogalmazott egy Semmekweis-napi ünnepségen Palkovics László technológiai és ipari miniszer Zalaegerszegen.

A kormány elkötelezett abban, hogy minőségi változásokat érjen el az egészségügyi ellátórendszerben a betegbiztonság növelésével – mondta Palkovics László technológiai és ipari miniszter Zalaegerszegen.

A tárcavezető a ZalaZONe Tesztpálya Konferencia Központban tartott Semmelweis-napi ünnepségen vett részt, ahol kijelentette, hogy a modern, versenyképes gazdaság építése csak úgy képzelhető el, ha az egészségügyi ellátás színvonala megfelel a XXI. századi elvárásoknak.

Palkovics László emlékeztetett, hogy az erre fordítható összeg évről évre emelkedik, a 2023-as központi költségvetésről szóló törvényjavaslatban 2607 milliárd forint szerepel.

Hozzátette, hogy jövőre több forrás jut az egészségügy minden területére, így a fejlesztéseknek is lesz fedezetük, míg bérekre több mint négyszer annyit fordít majd a kormány a következő évben 2010-hez képest. 

Rovatok