Index Vakbarát Hírportál

Egyre környezettudatosabban élünk

2022. július 5., kedd 12:53

A fogyasztói társadalomban egyre többen választják a környezettudatos életmódot, egyre gyakrabban hoznak ennek megfelelő döntéseket, mindez azt eredményezi, hogy növekszik a kereslet a környezettudatos termékek, szolgáltatások iránt – emelte ki kedden Keszthelyi Nikoletta, a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) környezetvédelemért felelős helyettes államtitkára.

A környezetvédelemért felelős helyettes államtitkár kedden a magyar és az európai ökocímke-tanúsítványok átadási ünnepségén Budapesten, a Herman Ottó Intézetben szólalt fel.

A tanúsítványt olyan vállalkozások nyerhetik el, amelyek teljesítik a szigorú környezetvédelmi előírásokat. A magyar ökocímkét, a Környezetbarát Termék védjegy használatára jogosító tanúsítványt az esztergomi takarítóvállalkozás, a Granpol Kft., az európai uniós ökocímke-minősítést a papíriparban Európa-szerte vezető szerepet betöltő olasz Lucart Csoport magyarországi leányvállalata, a Lucart Kft. kapta egészségügyi és háztartási papírtermékeire.

Az ünnepségen Keszthelyi Nikoletta helyettes államtitkár kiemelte, hogy a terméket vagy a szolgáltatást a követelményrendszernek megfeleltető gyártó vagy szolgáltató a fogyasztói számára a címke használatával egyértelművé teszi elkötelezettségét a környezetvédelem és a fenntarthatóság iránt – ahogy arról az MTI beszámolt.

Rovatok