Index Vakbarát Hírportál

Óriási vállalatfelvásárlás készül a gyógyszeriparban

2022. július 7., csütörtök 16:10

Az amerikai Merck & Co. gyógyszergyár legalább negyvenmilliárd dollárért megvásárolhatja a biotechnológiai Seagen vállalatot – írta meg csütörtökön a Wall Street Journal.

A Wall Street Journal információi szerint az amerikai Merck & Co. gyógyszergyár minimum negyvenmilliárd dollárért megvásárolhatja a biotechnológiai Seagen vállalatot. A felek állítólag előrehaladott tárgyalásokat folytatnak, és azt tervezik, hogy a Seagen részvény felvásárlási árát több mint kétszáz dollárban állapítják meg. Ehhez képest 2022. július 7-én közép-európai idő szerint 15.57-kor a Seagen-részvény árfolyama 179,6 dollár volt.

A Merck & Co. a felvásárlást a társaság negyedéves eredményének július 28-i közzétételéig szeretné lebonyolítani. A tárgyalások sikeres lezárására azonban még nincs garancia. Az is elképzelhető, hogy a piaci szabályozó hatóságok akadályt gördítenek a megállapodás elé, vagy csak komoly feltételek teljesítése esetén hagyják jóvá.

A Seagen felvásárlása lehetővé tenné a Merck számára, hogy bővítse rákellenes gyógyszereinek kínálatát. A Merck legfontosabb ilyen gyógyszere a Keytruda, amelyből 2021-ben 17,2 milliárd dollár értékben sikerült eladniuk.

A Merck és a Seagen már régóta együttműködik, ennek egyik példája az emlőrák kezelésére szolgáló terápiák fejlesztésében és kereskedelmi forgalomba hozatalában történő együttműködés – írja az MTI.

Rovatok