Index Vakbarát Hírportál

Kiderült, hányan dolgoznak a Nyári diákmunka program támogatásával

2022. július 9., szombat 08:43

Már 16 ezer fiatal dolgozik a Nyári diákmunka program támogatásával, ahová június közepe óta van lehetőség regisztrálni.

A mostanáig megkötött 3500 szerződés alapján 16 ezer fiatal dolgozik önkormányzatoknál, a turizmus-vendéglátásban vagy a mezőgazdaságban a Nyári diákmunka program idei felhívásában, több mint 1,7 milliárd forint állami hozzájárulással – tájékoztatta szerkesztőségünket a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM).

Kutnyánszky Zsolt államtitkár a közleményben ismertette, hogy a programban 16–25 év közötti, nappali tagozaton tanuló, munkaviszonyban nem álló és vállalkozási jogviszonnyal sem rendelkező diákok foglalkoztatása támogatható.

A kiírásra június közepe óta van lehetőségük regisztrálni a fiataloknak, amit eddig 19 ezer fő tett meg. A támogatásokat önkormányzatok és a mezőgazdaságban, turizmusban, vendéglátásban működő vállalkozások hívhatják le.

A legtöbb munkáltatói kérelem Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből érkezett be a minisztériumhoz, a legtöbb megkötött szerződés Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében született, de ezernél több támogatott fiatal dolgozik Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyékben is.

A Nyári diákmunka program még 2013-ban indult el. 

Rovatok