Index Vakbarát Hírportál

Beperelte a világ egyik legnagyobb édességgyártóját egy kaliforniai férfi

2022. július 18., hétfő 19:39

Az állítólagos titán-dioxid-tartalom miatt perelte be egy kaliforniai férfi a Mars Inc. nevű cukorgyártót, mivel szerinte a céghez tartózó Skittles termékei nem alkalmasak emberi fogyasztásra.

Veszélyes méreganyagok miatt pereli be egy kaliforniai férfi a Mars Inc. nevű édességgyártót, mivel szerinte a cég által gyártott Skittles alkalmatlan emberi fogyasztásra – írja az Independent.

A férfi még csütörtökön nyújtott be keresetet a kaliforniai Oaklandben, azt állítva, hogy a Skittles magasabb mennyiségben tartalmaz titán-dioxidot (Ti02), színező adalékanyagot.

A Mars Inc. szóvivője az NBC News Today című műsorának elmondta: folyamatban lévő peres eljárásokat nem kommentálnak, a titán-dioxid-felhasználásuk azonban megfelel az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság (FDA) által előírtaknak.

Az eljárás szerint a Mars „régóta tud a titán-dioxid okozta egészségügyi problémákról”, a cég pedig „elkötelezte magát az anyag használatának fokozatos megszüntetése mellett” még 2016 februárjában, azonban az indoklás szerint ez még mindig nem történt meg.

A bejelentés megjegyzi, hogy az anyagot 2019-ben Franciaországban már betiltották.

Rovatok