Index Vakbarát Hírportál

Lakáshitel féláron – az infláció fele csupán a hitelkamat

2022. július 18., hétfő 09:25

Még az emelkedő kamatkörnyezetben is találhatunk igen kedvező lakáshitelt a piacon: a 2022-re várt infláció felét teszi ki legolcsóbb ajánlat kamata. Az pedig hab a tortán, hogy a kölcsön mellé teljesen ingyenes bankszámla jár. De milyen feltételeket szükséges teljesíteni a kedvezményekért cserébe?

Az infláció igen magas, a KSH adatai alapján az éves áremelkedés júniusban 11,7 százalék volt. Ennek köszönhetően a kamatok – így az új jelzáloghitelek ára – is folyamatosan emelkednek hazánkban. Míg tavaly nyár elején a legnépszerűbb lakáshitelek THM értéke 3,03 százaléktól indult, jelenleg már 7 százalék körül mozognak a jelzáloghitel-kamatok.

Ettől függetlenül jelenleg is találkozhatunk kedvező ajánlatokkal a piacon: az UniCredit Bank ugyanis 6,34 százalékos kamat mellett kínál egy évtizeden át fix kamatozású lakáskölcsönt. Ez különösen az MNB 2022-es inflációs várakozásai fényében kedvező. Gyakorlatilag az idei évre várt 11,0-12,6 százalékos áremelkedéshez képest féláron kaphatunk még mindig lakáshitelt.

Milyen feltételekkel igényelhető a hitel?

Természetesen a kedvező kondíciókért cserébe a pénzintézet számos feltételt vár el, ezekkel is érdemes döntést megelőzően megismerkedni.

A kedvezmény kizárólag a pénzintézet közvetítői partnerein keresztül benyújtott igénylésekre érvényes. Vagyis a bankfiókban ez a kamatszint nem érhető el.

De mit is jelent a 6,34 százalékos kamat? Egy 20 millió forint összegű, 20 éves futamidejű jelzáloghitelnél ilyen kamatszint mellett a havi törlesztőrészlet 152 985 forint lenne. Összességében a két évtized alatt 36 797 996 forintot kellene visszafizetni a felvett összegre.

Érdemes gyorsan lépni, a jelenlegi környezetben ugyanis a kamatok emelkedése várható. Vagyis az UniCredit Bank kedvező ajánlata előreláthatóan nem sokáig marad velünk.

Teljesen ingyenes számla az olcsó jelzáloghitel mellé

A pénzintézetnél a hiteligénylés feltétele a bankszámlanyitás, számlavezetés is. Jó hír azonban, hogy van teljesen ingyenes csomagja is az UniCredit Banknak. A Partner Aktív Zéró számla választásával három éven keresztül nem szükséges számlavezetési díjat fizetnünk.

Ha átutalásunkat mobilalkalmazáson keresztül adjuk meg, az értesítéseket push üzenetben kérjük, készpénzfelvételnél pedig kihasználjuk a jogszabályi díjmentes lehetőséget, akkor akár teljesen ingyenes is lehet csomagunk. (Feltétel még havi 75 ezer forint jóváírás, ennél azonban a hitel kedvezményéhez szigorúbb elvárást szükséges teljesítenünk.)

Fontos, hogy ez a kedvező ajánlat a Bankmonitoron keresztül is elérhető. Vagyis a Bankmonitor szakértőihez fordulva mind a szuperolcsó lakáshitel, mind az ingyenes bankszámla kihasználható.

Ez a támogatott szerkesztőségi tartalom a Bankmonitor közreműködésével jött létre.

(Borítókép:  A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Zöld Beruházási Rendszer Klímabarát Otthon Panel II. alprogramba tartózó Déry Tibor utcai felújítás előtt álló panelház Győrben 2013. november 26-án. Fotó: Krizsán Csaba / MTI)

Rovatok