Index Vakbarát Hírportál

Nyár végéig kaphatja meg a magyar Sberbank az anyabankjánál elhelyezett bankközi betétet

2022. július 28., csütörtök 07:00

A tervek szerint augusztus 1-ig kerülhetnek át a Sberbank Magyarország ügyfelei az MKB Bankhoz. Információk szerint a magyar Sberbank nyár végéig az anyagbanknál elhelyezett bankközi betétét is visszakaphatja, amivel a hitelezők kifizetését is segítheti.

Ahogy arról korábban az Index is beszámolt, az MKB Bank nyerte azt a pályázatot, amelyet a végelszámolás alatt álló Sberbank Magyarország hitelállományának átvételére írt ki a Pénzügyi Stabilitási és Nonprofit (PSFN) Kft.

A tranzakció miatt mintegy 35 ezer lakossági és mintegy háromezer vállalati ügyféllel bővülhet a bank ügyfélköre, amely augusztus 1-én valósulhat meg.

A végelszámolást végző PSFN tájékoztatása szerint a hitelállomány meghirdetése elismert nemzetközi szakértő bevonásával, a piac vezető hitelintézetének részvételével történt, amely végül az MKB Bank Nyrt. nyertes ajánlatával zárult.

A felszámolást végző cég honlapján korábban szintén azt közölte, hogy a Sberbank Hungary Zrt. augusztus 31-ig kaphatja vissza a nála elhelyezett bankközi betétet az anyabankjától.

Telex értesülései szerint a Sberbank végelszámolója soron kívül vette fel a kapcsolatot a Sberbank Europe AG-vel azért, hogy érvényesítse a bankközi betétből származó követelését.

A lap úgy tudja, a Sberbank Europe AG határozott vállalást tette az előrehaladott egyeztetésekkor született közös megállapodás alapján, hogy legkésőbb 2022 nyarának végéig teljesíti a Sberbank számára a követelés teljes összegét. Ezt a pénzintézet azóta többször is megerősítette.

(Borítókép: Papajcsik Péter / Index)

Rovatok