Index Vakbarát Hírportál

Német cégekkel egyeztettek a kormány tagjai

2022. július 29., péntek 19:09

A magyar kormány képviselői energetikai és gazdasági kérdésekről egyeztettek a Magyarországon működő német vállalatok képviselőivel a Német–Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) szervezésében – tette közzé a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) közösségi oldalára felkerült videóüzenetében.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a videóüzenetben elmondta: fontosnak tartják, hogy a kormány és a Magyarországon jelen lévő német cégek képviselői között folyamatos legyen a párbeszéd.

Ez lehetőséget teremt arra, hogy segítsenek egymásnak, az esetleges nézeteltéréseket tisztázzák, a jó gyakorlatokat a legtöbb területre átvezessék, olyan gazdasági környezetet teremtsenek, amely további német befektetéseket vonz – tette hozzá.

A miniszter szerint az európai válság közepette olyan közös megoldásokat kell találni, amelyek továbbra is vonzóvá teszik a befektetési környezetet, biztosítják az energiaellátást, és lehetővé teszik, hogy azok a cégek, amelyek Magyarországon az elmúlt években „komoly pénzeket” költöttek el, továbbra is nyereséggel tudjanak működni.

Ez egy fontos fórum, bízunk benne, hogy a jó viszony a jövőben is fennmarad

– húzta alá.

Palkovics László technológiai és ipari miniszter kiemelte: a német vállalatok vezetőit arról informálták, hogy Magyarországon az elkövetkező időszakban miként alakulhat az energiahelyzet az elektromos áram, a gáz és a megújuló energiaforrások területén.

Ismertették, hogy a különféle kidolgozott szcenáriók milyen hatást gyakorolhatnak a magyar emberekre és az iparvállalatokra, ezen belül is a német cégekre – jelezte.

Sávos András, a DUIHK elnöke megjegyezte: a német vállalatok számára megnyugtató volt hallani, hogy a kormánynak több szcenáriója van arra, hogy melyik helyzetben milyen intézkedéseket tesznek az energiahelyzet területén.

Úgy fogalmazott, jó hangulatú megbeszélést folytattak az energetikai és a gazdasági kérdésekről. „Olyan időket élünk, amikor a dialógusnak nagy szerepe van” – mondta.

Rovatok