Index Vakbarát Hírportál

Az uniós pénzek hiányában nem bővítik tovább az Országos Onkológiai Intézetet

2022. augusztus 8., hétfő 13:47 | egy éve frissítve

Uniós pénzek nélkül nem bővítik tovább az onkológiai intézetet. A közbeszerzési hatóság a külső forrás hiányára és a háborúra hivatkozik.

A pályázat kiírója eredménytelennek nyilvánította azt a pályázatot, amely az Országos Onkológiai Intézet felújítását és bővítését célozta volna, emiatt pedig a kormánnyal baráti viszonyt ápoló nagy építőipari vállalkozások is elestek a közbeszerzéstől – írta meg az mfor.hu

A projekt célja egy olyan, új Onkodiagnosztikai Központ felhúzása lett volna az Országos Onkológiai Intézet épületében, mely egy helyre csoportosítaná a diagnosztikai eljárások elvégzését, ennek köszönhetően pedig egy nap alatt el lehetne végezni a daganatos betegek diagnosztizálását. 

A fejlesztések következtében két épület elbontására került volna sor, egy nagyobb épületet pedig fel kellett volna húzni. Háttérinformációk szerint az Országos Onkológiai Intézet középtávú stratégiája az európai akkreditációra alkalmas komprehenzív Közép-Magyarországi Onkológiai centrum létrehozása lett volna, melynek előfeltétele olyan komplex onkológiai ellátás biztosítása, amely magába foglalja a magas színvonalú képalkotó diagnosztikát, molekuláris patológiai, onkodiagnosztikát, telemedicina-szolgáltatást.

Éppen ezt szolgálta volna az elmaradt beruházás.

Rovatok