Index Vakbarát Hírportál

Lázár János vidéki körútra indult

2022. augusztus 18., csütörtök 16:59

Mostanában több állami beruházás sorsa is eldőlhet. Lázár János személyesen keresi fel az érintett vidéki településeket.

Két év alatt összesen 1150 milliárd forint értékű állam beruházás felülvizsgálatát, felfüggesztését határozta el az ötödik Orbán-kormány a beiktatása után szinte azonnal, hogy kiadási oldalon feszesebb legyen az idei és a jövő évi költségvetés – írja vg.hu. Orbán Viktor miniszterelnök a munkát az újonnan a kabinetbe visszatérő Lázár Jánosra bízta. A korábbi miniszterelnökséget vezető miniszter, az újonnan létrehozott Építési és Beruházási Minisztérium vezetője lett.

A kormányzat két fontos feltételt szabott meg: a már zajló építkezéseket nem hagyják abba, valamint az európai uniós forrásból megvalósuló projekteket sem érinti a revízió.

Újra munkában

Lázár János a héten az érintett városokban személyesen tájékozódott a beruházásokról. A tárcavezető első útja Veszprémbe vezetett. Feltehetően azért mert ez a város lesz 2023-ban Európa kulturális fővárosa. A látogatásról Lázár János azt írta:

A megkezdett munkát folytatjuk.

Ezzel párhuzamosan Porga Gyula polgármesternek és Ovádi Péter országgyűlési képviselőnek is megerősítette, az elkezdett veszprémi invesztíciókat befejezik.

A megbeszéléssorozat Székesfehérváron, majd Egerben és Miskolcon folytatódtak, a következő állomás Nyíregyháza lesz. 

Miskolc ellenzéki polgármestere ígéretet kapott a partnerségre, Egerben pedig a felek egyetértettek a várost elkerülő út megvalósításának fontosságában és a 25-ös főút rekonstrukciójában. Csütörtökön pedig Nyíregyházán járt a miniszter:

(Borítókép: Lázár János. Fotó: Bodnár Patrícia / Index)

Rovatok