Index Vakbarát Hírportál

Nyári Egyetemen fejleszti diákjai pénzügyi tudatosságát a Semmelweis Egyetem

2022. szeptember 2., péntek 17:58

Nyári Egyetemet tart a Semmelweis Egyetem szeptember 1 és 2 között. Az eseményen a Provident Pénzügyi Zrt. szakértője tart előadást a tudatos és felelős pénzügyi gazdálkodásról. A Zrt. családi programja már évek óta elkötelezetten foglalkozik a felnőttek, gyermekek és fiatalok pénzügyi ismereteinek bővítésével.

A Semmelweis Egyetem szeptember 1–2. között rendezi meg a Nyári Egyetemet, melyen a Provident Pénzügyi Zrt. ügyfélélmény szakértője több száz diák számára tart előadást a tudatos és felelős pénzügyi gazdálkodásról. A vállalat a Családi Kasszasikerek programján keresztül már hosszú évek óta támogatja nemcsak a felnőttek, hanem a gyermekek és fiatalok pénzügyi edukációját is. Az előadásokon a megtakarítások fontosságáról és a korszerű pénzkezelés tudnivalóiról is hallhatnak a diákok.

Közleményükben azt írják, a Nyári Egyetem a Semmelweis Egyetem alapításának 250. évfordulóján, 2019-ben hagyományteremtő céllal indult útjára, amely azóta is nyitánya minden tanévnek. Idén az Elméleti Orvostudományi Központ ad otthont az eseménynek, melyen

Kiemelik: a családi program már évek óta elkötelezetten foglalkozik a felnőttek, gyermekek és fiatalok pénzügyi ismereteinek bővítésével, ezért a vállalat szakértője, Sulyok László kifejezetten a diákok számára készített tananyaggal ismerteti a tudatos gazdálkodással kapcsolatos tudnivalókat az eseményen.

A jelenlegi gazdasági helyzetben pénzügyeink kézbentartása és az átgondolt családi költséggazdálkodás kiemelkedően fontossá vált, melynek edukációját már fiatalon el kell kezdeni. Ehhez nyújtunk támogatást Családi Kasszasikerek programunkon keresztül. Küldetésünk, hogy a fiatal generációt segítsük abban, hogy pénzügyeikben előrelátóak és tudatosak legyenek, amely önbizalmat és magabiztosságot fog eredményezni számukra már a tanulmányi évek alatt is

– mondta Pálfalvi Márta, a Provident Pénzügyi Zrt. kommunikációs és vállalati kapcsolatok igazgatója. 

Rovatok