Olaszország is elkezdett a spórolás különböző lehetőségein gondolkodni, így merült fel az a kérdés, ami aztán hatalmas vitát robbantott ki az országban, nevezetesen: el lehet-e zárni a gázt tésztafőzés közben?
A spórolás egyik, egyébként kézenfekvő módja az lenne, ha a lakosság hamarabb elzárná a gázt tésztafőzés közben. A felvetés azonban hatalmas konfliktust generált és egyértelműen megosztotta az országot.
Nos, valóban, a tészta meg tud főni magától, további főzés nélkül is. Ha a víz eléri a forráspontot, lekapcsolhatjuk a tűzhelyet, és a tészta tovább fő, de nem lesz az igazi
– vélekedett Wasfi Mesieha római séf. Az egész csak azon múlik, hogy inkább pénzt akarunk spórolni, vagy az étkezést akarjuk élvezni – tette hozzá. Étteremben étkezni azonban igazi luxuscikké válhat a következő hónapokban. A tulajdonosok ugyan minden erejükkel azon vannak, hogy ne emeljenek az áraikon, a beszerzési árak emelkedése és a saját számláik kifizetése mellett erre egyre kevesebb lehetőségük van – írja az Euronews.
Régebben 350-400 euró körül fizettem havonta, ami egyébként nem kevés, ez néha nyáron felment 500 euróra a klíma miatt. Idén csak júliusra 1407 eurós számlát kaptam
– mondja egy menedzser.
Az olasz kormány ugyan jelentős forrást különített el annak érdekében, hogy támogassa a fogyasztókat, de ennek ellenére is jelentősen emelkednek majd a terheik.