Index Vakbarát Hírportál

Egyesítette erőit egy vezető magyar és lengyel oktatástechnológiai vállalat

2022. szeptember 13., kedd 15:46

Közép-Európa két vezető oktatástechnológiai vállalata, a magyar Codecool Programozóiskola és a lengyel Software Development Academy (SDA) egyesíti cégeit, ezzel Európa egyik legnagyobb, digitális készségeket oktató és közvetítő hálózatát hozzák létre – közölte a Codecool Kft.

Az egyesítést követően létrejövő, digitális készségeket oktató cég nyolc országban  Magyarország, Lengyelország, Románia, Ausztria, Szlovákia, Csehország, Észtország és Albánia  lesz jelen, évente mintegy 15-20 ezer magánszemélyt, megközelítően négyszáz vállalatot fog kiszolgálni a közép-európai régióban.

Kiemelték: a digitális készségek elsajátítása különösen fontos, mivel az Európai Unió egyik problémája éppen az, hogy hiányzik az infokommunikációs technológiai (IKT) szektorból körülbelül 1,8 millió szakember. Az egyesülés után a Codecool és az SDA célja, hogy a szakemberhiányt a közép-európai régióra összpontosítva kezelje. Ennek megvalósítására a több mint háromszáz alkalmazott, a 17 digitális átképzési program, valamint az 1600 mentorból álló hálózat ad lehetőséget.

A tájékoztatás szerint a két cég a helyi piacokon megtartja márkanevét, továbbra is Codecool és SDA néven lesznek jelen.

Közép-Európa vezető oktatástechnológiai vállalatai

A Codecool magyar alapítású, budapesti székhelyű, hét évvel ezelőtt indított vállalkozás, négy országban van jelen  Magyarország, Lengyelország, Románia, Ausztria  mintegy 150 alkalmazottal, több mint kétezer végzett diákkal, valamint több mint háromszáz vállalati partnerrel.

A tavalyi üzleti évben a Codecool Kft. 2,397 milliárd forint árbevételt ért el, a Codecool konszolidált, csoportszintű IFRS szerinti árbevétele 7,8 millió eurót tett ki. A Software Development Academy (SDA) lengyel székhelyű, magánalapítású, hét évvel ezelőtt létrehozott vállalat hat országban – Lengyelország, Románia, Észtország, Csehország, Szlovákia, Albánia – működik mintegy 150 alkalmazottal, több mint 15 ezer végzett diákkal és száznál több vállalati partnerrel. Az SDA 2021-es konszolidált árbevétele 6,7 millió euró volt.

A Codecool 2022-es várható árbevétele elérheti a tízmillió eurót, a lengyel SDA-é is hasonlóan alakulhat  közölték az MTI érdeklődésére.

Rovatok