Index Vakbarát Hírportál

Jönnek a melegedőszobák a közigazgatásban?

2022. szeptember 16., péntek 19:43

Körlevélben értesítette a Központi Statisztikai Hivatal a munkatársait, hogy a hideg időszakban melegedőszobákat alakítanak ki, ahol az átfagyott munkatársak felengedhetnek.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter két hete egy sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a spórolás és a magasra ugrott rezsiszámlák miatt a közigazgatásban és az állami cégeknél télen legfeljebb 18 fokra fogják felfűteni az irodákat.

A Központi Statisztikai Hivatal kommunikációs osztálya a Klubrádió kérdésére azt írta: „eleget téve az energiatakarékossági elvárásoknak, ugyanakkor szem előtt tartva munkatársainak igényeit, a KSH jelen pillanatban is dolgozik az energiamegtakarításra vonatkozó intézkedési terven”.

A brutálisan megemelkedett energiaárak nehéz helyzetbe hozták a rezsivédelemmel kampányoló kormányzatot, amely nyáron kénytelen volt megszüntetni az általános rezsitámogatást. Felmerült, hogy az iskolákban elmarad az őszi szünet, hogy télen hosszabb lehessen a tanítási szünet, hiszen addig sem kell fűteni. Számításba jött az is, hogy a már-már csillagászati összegbe kerülő gáz helyett fatüzelésre alakítják át a fűtést a közintézményekben.

Reagált a KSH

Cikkünk megjelenése után a Központi Statisztikai Hivatal reagált a Klubrádió oldalán megjelent hírre. Szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményükben azt írták:

Az energiamegtakarítási terv még nem készült el, így az a körlevél, melyre a Klub Rádió hivatkozik nem létezik. A Klub Rádió téves információkat közölt.

(Borítókép: a Központi Statisztikai Hivatal épülete Budapesten. Fotó: Róka László / MTI)

Rovatok