Index Vakbarát Hírportál

Meglepő módszerrel védekezik az elszálló rezsiárak ellen egy budapesti étterem

2022. szeptember 22., csütörtök 06:38

Tízszeres rezsivel számol egy budapesti étterem, ám nem szeretnének megszorításokat bevezetni, és azt sem tartják jó ötletnek, ha hónapokra bezárnak. Úgy döntöttek, bővítik az étlapot és olcsóbb ételeket is kínálnak. Az ügyvezető szerint kockázatos a vállalás, mert ha nem jön be a terv, tönkremehetnek.

Volt egy legendás szórakozóhely a VIII. kerület szívében, amely a Micimackóban szereplő tábláról kapta a nevét. A Tilos az Á pincéje a legváltozatosabb alternatív koncertek helyszíne volt egykor, de 1995-ben bezárt.

Az utóbbi néhány évben étteremként üzemel, nagy felújítás vette kezdetét, amely éppen a pandémia idejére esett, míg a nyitás a téli szezonra, a kettő pedig magával hozta, hogy alig volt ember, aki az étterembe ment.

Mire végre rendeződtek a dolgok, kitört a háború, megugrott az infláció és a rezsiár. Nemes Mihály, a Tilos a Tilos ügyvezetője az ATV Híradójának azt mondta, milliókkal többet kell majd fizetniük a rezsiért.

Ahhoz, hogy túléljék a válságot, áremelésre kényszerülnek, ugyanakkor jóval többet kellene emelni, mint amennyit a vendégkör elbír.

Az indokolt az 30-40 százalék lenne, de ezt nem bírja el a fizetőképes kereslet, hozzánk ráadásul sok egyetemista jár. Nem gondolom, hogy az embereknek most 30-40 százalékkal lenne több pénzük

– vélekedett Nemes Mihály.

Meglepő megoldással álltak elő: nem terveznek időszakos bezárást, a fűtést is úgy állítják majd be, hogy a vendégek komfortosan érezzék magukat, és az étlapot sem rövidítik, sőt inkább bővítik.

Mi azért növeljük, hogy kerüljön bele olcsóbb, kisebb adag étel. Tapasjellegű, amit meg lehet venni 900 forintból, és mégis ettem valamit egy sörhöz

magyarázta Nemes Mihály, a Tilos a Tilos ügyvezetője az ATV Híradójának.

Az étterem vezetése tisztában van a vállalás jelentős üzleti kockázatával, de abban bíznak, hogy a változtatás sikeres lesz, mert ha nem, akkor tönkremennek.

(Borítókép:  Antonio Masiello/Getty Images)

Rovatok