Index Vakbarát Hírportál

Magyarországra jön A Wall Street farkasa

2022. október 6., csütörtök 14:07

Először érkezik hazánkba Jordan Belfort, akinek történetét a róla szóló filmnek, illetve Leonardo DiCapriónak köszönhetően már mindenki megismerhette 2013-ban.

2022. november 14-én a Budapest Kongresszusi Központban tart előadást többek között az üzleti életben fejlődni vágyóknak és cégvezetőknek az a Jordan Belfort, akinek neve már mindenkinek ismerős lehet – derül ki a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményből. 

A Wall Street farkasaként emlegetett Belfort kalandos életéről még 2013-ban készült film, amely élete legvidámabb szakasza mellett a mélypontokat is bemutatja. Az Oscar-díjas Leonardo DiCaprio formálta meg őt a filmvásznon, akinek tökéletesen sikerült bemutatnia, hogyan telnek egy bróker mindennapjai, továbbá azt is, milyen veszélyeket rejt ez a szakma.

Sokszor voltam Jordan társaságában, kijelenthetem, hogy semmi sem hasonlítható a nyilvános beszédeihez és a kommunikációs képességeihez. Kitartása igazi példakép lehet a feltörekvő fiatal nemzedéknek. Jordan az ambíció és a kitartó, kemény munka átalakítóerejének ragyogó példája. Ebben a tekintetben igazi motivátor 

– mondta korábban DiCaprio.

Jordan Belfort karrierje még 1987-ben kezdődött a Wall Streeten, ahol brókerként dolgozott, majd saját céget alapított Stratton Oakmont néven. A vállalat a kilencvenes évek végére már évi ötvenmillió dollár profitot termelt, még az értékesítőket is ő képezte ki egy általa kifejlesztett, nem épp etikus módszerrel. Amikor a legjobban futott a szekér, összesen háromezer bróker dolgozott a Stratton Oakmontnál. Belfort emellett számos céget segített tanácsadóként, köztük a Sonyt, a Toyotát és a Fordot is, ám végül lecsaptak rá a hatóságok. 

A befutott tőzsdeügynököt csalás és hamis értékpapírokkal való kereskedés miatt 22 hónap börtönre ítélték, ehhez társai ellen kellett tanúskodnia. 2006 tavaszán szabadult a rács mögül, azóta pedig tréningekkel, értékesítési tapasztalatainak átadásával foglalkozik. Tanulva hibáiból beszédeiben azt is hangsúlyozza, hogy az etika kulcsfontosságú szerepet játszik egy sikeres vállalkozás működtetésében. 

(Borítókép: Jordan Belfort 2019. december 15-én Los Angelesben. Fotó: TM / Bauer-Griffin / GC Images)

Rovatok