Index Vakbarát Hírportál

Némileg erősödött a forint a Kormányinfó bejelentései után

2022. október 13., csütörtök 14:05

A csütörtöki Kormányinfó bejelentései után kismértékben erősödni kezdett a forint a devizákkal szemben. Majd, bő fél órával később újabb történelmi mélypontokra zuhant vissza.

Korábban még arról számoltunk be, hogy csütörtökön újabb mélypontra esett be a forint a dollárral és az euróval szemben is.

A csütörtök délutánu Kormányinfón ismertette a kormány legújabb döntéseit Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert (cikkünk írásakor az újságírói kérdések még tartanak, élő közvetítésünk itt tekinthető meg). 

A miniszter arról is beszámolt, hogy az utóbbi időben sokat sikerült előrehaladni az Európai Bizottsággal az uniós források ügyében folytatott tárgyalásokon,

és vélhetően erre a hírre reagálva kezdett el erősödni a forint. 

A Tradingview szerint 13:15 után erősödött egy nagyot a magyar fizetőeszköz. Akkor egy euró még 432,58 forintba került, de bő húsz perccel később már 431-ig erősödött vissza a forint értéke, és körülbelül azon a szinten maradt.

Mindeközben a dollárral szemben ugyanezen idő alatt 444,6-ról 442,5 környékére erősödött vissza a forint. Cikkünk írásakor úgy fest, hogy az erősödés itt megállt, és az árfolyam egyelőre ezen a szinten stabilizálódott – kérdés, hogy meddig. 

Ennyi volt, azóta történelmi mélypontokra esett vissza

Frissítés: 14:22 környékén rohamszerűen kezdett el gyengülni a forint a devizákkal szemben, és újabb mélypontokat ért el:

A visszaesés most különösen a dollárhoz képest volt nagy, mert közben az euró egyébként maga is gyengült a dollárral szemben. 

(Borítókép: Szollár Zsófi / Index)

Rovatok