Index Vakbarát Hírportál

Jó hír érkezett azoknak, akik még az ünnepek előtt felvennék a babavárót

2022. október 20., csütörtök 11:24

Akár 180 ezer forintnyi jóváírást is kaphatnak egyes bankoknál a babaváró hitelt igénylők. A kereslet viszont fokozatosan csökken a konstrukció iránt.

Nagyon gáláns ajánlatokkal várják a babaváró hitelek új igénylőit a bankok: a lakossági piacon nagyobb részesedéssel rendelkező szolgáltatók mindegyike ígér valamekkora egyszeri jóváírást a támogatott kölcsönért folyamodó és végül szerződő ügyfeleknek, ha megfelelnek a meghatározott feltételeknek – írja a vg.hu.  

Az egyszeri jóváírás meghaladja a 100 ezer forintot, de akadnak olyan bankok, amelyeknél a 200 ezres határ közelébe is eljuthat az ügyfél.

Az utóbbiak közé tartozik például a CIB Bank, a 130 ezer forintos jóváírási bónusz mellé 50 ezer forintnyi energiahatékonysági bónusz is jár, ha az ügyfél nyilatkozik, hogy ezt az otthona energetikai korszerűsítésére fordítja. 

A Raiffeisen Banknál pedig a 120 ezres jóváírás egészíthető ki újabb 60 ezer forinttal, ha az igénylő pár mindkét tagja új ügyfél, és ráadásul lakossági forintszámlát nyitnak – természetesen hűségidővel.

Az akciókat az is indokolja, hogy a babaváró hitelt sok esetben kérik lakáshitel mellé a gyermekvállalás előtt állók, másrészt a konstrukció az év végén kifut, hacsak nem születik addig más döntés.

A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint a babaváró hitel állománya augusztus végén már meghaladta az 1800 milliárd forintot, ezzel a lakáshitelek mögött a második legfontosabb konstrukciónak számít. Viszont az is látszik, hogy a babaváró iránti kereslet lassan, de érezhetően mérséklődött az utóbbi időszakban. 

Rovatok