Index Vakbarát Hírportál

Gyengébb kávéval indított a forint

2022. október 21., péntek 08:09

Jól teljesített csütörtökön a forint, a magyar devizát a brit miniszterelnök lemondása nemhogy nem zavarta meg, de később délutánig folyamatosan erősödött. Ezt követően estére némi gyengülés következett az euróhoz és a dollárhoz képest is, ami péntek reggelre is kitartott.

Hellyel-közzel tartotta a csütörtök esti szintet a forint az euróhoz és a dollárhoz képest. A magyar deviza az előző napon mintegy másfél százalékos nyereséget könyvelhetett el a főbb devizákkal szemben. A brit miniszterelnök lemondása utáni lendület egészen az európai piacok zárásáig kitartott, ezt követően némi esés következett be az EUR/HUF és USD/HUF árfolyamában.

Péntek reggel fél 8 körül az euró 408,7 körül mozgott, a dollár pedig 418,1 környékén.

A svájci frank 415,14 forinton állt.

Az október elejéhez képest a forint 3,4 százalékkal erősödött az euróval, 3,1 százalékkal a dollárral és 4,9 százalékkal a svájci frankkal szemben.

Az euróval szemben a hétfői kezdéshez képest a térségbeli devizák is erősödtek, a lengyel zloty 0,6 százalékkal, a cseh korona és a román lej pedig egyaránt 0,3 százalékkal. A dollár ellenében a zloty 0,6 százalékkal, a cseh korona és a román lej pedig 0,8 százalékkal erősödött a hét eleje óta.

(Borítókép: Kaszás Tamás/Index)

Rovatok