Index Vakbarát Hírportál

Budapesten hozta létre európai regionális központját a világ egyik vezető kibervédelmi vállalata

2022. október 22., szombat 14:11

Budapesten hozta létre európai regionális központját a BlueVoyant, a budapesti műveleti központ létszámát a következő egy évben megduplázzák – közölte a kiberbiztonsági vállalat szombaton.

A BlueVoyant a megalapítása óta, öt év alatt húsz országban több mint 700 fős ügyfélkört alakított ki, így vált a világ vezető kibervédelmi vállalatává. Magyarországon főként a pénzügyi cégek, médiavállalatok között és a kormányzati szektorban vannak ügyfeleik.

Az idén pedig hat ország közül Magyarországot választották kiberbiztonsági műveleti központnak, így innen irányítva monitorozzák és óvják az ügyfelek digitális ökoszisztémáját.

Mint írták, a vállalat már több finanszírozási fordulón van túl, köztük a legutolsó elérte a 250 millió dollárt. Az európai terjeszkedés hátteréül szolgáló budapesti műveleti központot is a beruházások részeként valósították meg.

Rácz György Róbert, a BlueVoyant Europe vezetője elmondta, az amerikai központú cég azért nyitotta legújabb központját épp Budapesten, hogy az itt már az induláskor rendelkezésre álló, egyedülálló humán szakértelemmel erősítse a cég európai jelenlétét. Továbbá kitért arra is, hogy a magyar piac erősen polarizált, de a BlueVoyantnál aktívan dolgoznak azon, hogy ez Magyarországon is megváltozzon, fejlődjön – írta az MTI a közlemény alapján. 

(Borítókép: Látkép a fővárosra 2022. február 5-én. Fotó: Róka László / MTI)

Rovatok