Index Vakbarát Hírportál

Az OTP Bankot is érinti Vlagyimir Putyin szigora

2022. október 26., szerda 15:50

Oroszország szerdán 45, külföldi tulajdonban lévő bankot tiltott el a tranzakcióktól. Tilos kereskedni az év végéig a Vlagyimir Putyin orosz elnök által aláírt rendeletben felsorolt pénzintézetek részvényeivel és alaptőkéjével – írja a Világgazdaság a Reuters értesülésére hivatkozva.

A listán többek között az American Express Bank, a Western Union DP Vostok, a Goldman Sachs Bank, a J.P. Morgan Bank International, a Raiffeisenbank, a Credit Suisse, az Ozone Bank, a magyar OTP Bank, a Citibank és az UniCredit is szerepel.

A korlátozás 2022. december 31-ig van érvényben, addig csak külön elnöki engedéllyel hajtható végre bárminemű pénzügyi tranzakció – teszi hozzá a VG.

#Putin unterschrieb ein Dekret:#RAIFFEISENBANK, #UNICREDIT, #CITYBANK UND #OTP_BANK WURDEN IN DIE LISTE DER 45 BANKEN AUFGENOMMEN, FÜR DIE TRANSAKTIONEN NUR MIT BESONDERER GENEHMIGUNG MÖGLICH SIND. @Konflikt_Sicher @MASAOMORITR @GSPSipo @JWHL12 @CarloMasala1

— Stephan Brock **** (@_StephanBrock) October 26, 2022

Felszámolják a szolgáltatásokat

A lista Vlagyimir Putyin elnök augusztus 5-én kiadott rendeletét követi, amely megtiltotta a „barátságtalan” országokban lévő felek tulajdonában lévő pénzügyi és energetikai szektorbeli részesedésekkel való kereskedést, kivéve ha erre külön engedélyt kaptak – emlékeztet a Reuters.

A Citi – a legnagyobb, nyolcmilliárd dolláros kitettséggel rendelkező Wall Street-i bank Oroszországban – azt tervezi, hogy szinte az összes intézményi banki szolgáltatását felszámolja, mivel a közelmúltbeli szankciókkal kapcsolatos törvények közepette nem tudja értékesíteni az üzletágat.

Az orosz–ukrán háború eseményeit folyamatosan figyelemmel kísérjük, szerdai percről percre frissülő hírfolyamunkat itt olvashatja.

(Borítókép: Bodnár Patrícia / Index)

Rovatok