Index Vakbarát Hírportál

Leselejtezi elektromos buszainak egy részét a BKV

2022. október 27., csütörtök 08:30

Sorra selejtezi le Modulo C68-as elektromos buszait a BKV. A járműveket gyártó céget többen is beperelték itthon, a tulajdonos Szlovákiába menekítette ki az eszközállományt.

Újabb két buszt volt kénytelen leselejtezni a BKV az elektromos Modulo C68-as szériából – írja a hvg.hu.

A járművekkel már forgalomba állításuk óta gondok vannak, a húsz buszból álló flottából eddig hatot selejtezett le a közlekedési vállalat, mivel azok állapota már olyan mértékig romlott, hogy nem éri meg őket ismét forgalomképes állapotba hozni.

A hvg.hu információi szerint a BKV hamarosan két újabb busztól szabadul meg ugyanezen okok miatt.

Miközben a járműveket gyártó Ikarus Egyedi Kft. ellen több per is zajlik, a cég egykori tulajdonosa Szlovákiába menekítette a csődbe vitt eszközállományt, valamint néhány félkész buszt. A hvg.hu értesülése szerint a cég a prototípusokat, valamint a Kaposvárnak és a Pécsnek szánt félkész buszokat mentette meg.

Közben Dunaszerdahely már rendelt is a C68-asokból, a vásárlási szándék komolyságát jól jelzi, hogy a város egymillió eurós EU-s támogatásból fedezne két elektromos buszt.

(Borítókép: A BKK 191-es jelzésű autóbuszvonalán közlekedő Evopro Modulo Medio Electric zöld rendszámos elektromotoros meghajtású autóbusz. Fotó: Róka László/MTI)

Rovatok