Index Vakbarát Hírportál

Mindenről kitálal Harry herceg legújabb könyvében

2022. október 27., csütörtök 15:40

Önéletrajzi könyvet ad ki Harry herceg, amely január elején kerül a könyvespolcokra az Egyesült Királyságban.

A BBC szerint a könyv kiadója, a Penguin Random House számolt be arról, hogy jövő év elején megjelenik Harry herceg önéletrajza. A könyv címe (angol nyelven) mindössze egy szó lesz:

Spare. 

Ez magyarul Tartaléknak fordítható, és egy angol közmondásra utal, amely szerint minden királyságnak szüksége van egy örökösre és rajta kívül egy tartalékörökösre is. Vagyis a címadás azt jelzi, hogy Harry miként értékeli azt a szerepet, amelyet a királyi családban töltött be (elsősorban azelőtt, hogy Vilmos herceg gyermekei megszülettek – hiszen azóta már jóval hátrébb került a trónöröklési sorrendben).

A könyvben a herceg részletesen kitért majd arra, miért döntött a királyi család elhagyása és az Egyesült Államokban való letelepedés mellett.

Végre Harry is elmondhatja a maga történetét 

– írta a könyv ajánlójában a kiadó, amely mindezen túl „nyers, kendőzetlen őszinteséget” ígér az önéletrajzban, amelynek borítójára egy szigorú tekintetű fotó került a hercegről: 

BBC szerint a Buckingham-palota egyelőre nem kívánta kommentálni a könyv megjelenéséről szóló hírt. A könyv eladásából származó bevételek egy részét két jótékonysági szervezeteknek továbbítja a kiadó. Ezek egyike várhatóan másfél millió dollár, míg a másik háromszázezer font értékű adományt fog kapni.

A könyv az angol mellett 15 nyelven is megjelenik, de arról még nincs hír, hogy magyarul is elérhető lesz-e. 

Rovatok