Index Vakbarát Hírportál

Figyelmeztette Elon Muskot az uniós biztos

2022. október 28., péntek 14:25

Thierry Breton belső piacért felelős uniós biztos pénteken közétett Twitter-üzenetében figyelmeztette Elon Musk amerikai nagyvállalkozót, a Twitter új tulajdonosát, hogy a közösségimédia-platformnak be kell tartania az Európai Unió szabályait.

Miután Elon Musk csütörtök éjjel átvette a platform irányítását, a nagyvállalkozó azt írta Twitteren, hogy „szabad a madárka”, amivel a cég logójában szereplő kék madárra utalt.

A belső piacért felelős uniós biztos ezt követően közzétett üzenetében hangsúlyozta:

Európában a madár a mi szabályaink szerint fog repülni.

Thierry Breton továbbá az unió digitális szolgáltatásokról szóló jogszabályára emlékeztette a dél-afrikai származású amerikai üzletembert, amely védelmezi a fogyasztókat és a fogyasztók alapvetői jogait a kibertérben, biztonságot teremt az adatkezelés területén, és keretet hoz létre az online platformok átláthatóságára és elszámoltathatóságára az online környezetben − közölte az MTI. 

Mint megírtuk, Elon Musk hosszas tárgyalások után átvette az irányítást a Twitter felett, és azonnal leváltotta a vezérigazgatóját, pénzügyi igazgatóját és a vállalat vezető ügyvédjét.

A milliárdos csütörtökön első lépésként megpróbálta megnyugtatni a bizonytalan Twitter-hirdetőket, mondván, hogy azért veszi meg a platformot, hogy segítse az emberiséget, és nem akarja, hogy „szabadon használható pokollá” váljon.

Rovatok