Index Vakbarát Hírportál

Már elrendelhette az alkalmazottak kirúgását a Twittertől Elon Musk

2022. október 30., vasárnap 09:14

Elon Musk azt tervezte, hogy már szombaton megkezdi az elbocsátásokat a Twitternél − mondta négy, névtelenséget kérő, az ügyet ismerő forrás, akik szerint egyes vezetőket arra kértek, hogy készítsenek listát a leépítendő alkalmazottakról.

Elon Musk, aki csütörtökön 44 milliárd dollárért felvásárolta a Twittert, az egész vállalatnál elrendelte a leépítéseket. Ez egyes csapatokat jobban, másokat kevésbé fog érinteni − mondták a források a The New York Timesnak. Az elbocsátások mértékét egyelőre nem lehet tudni. A Twitternek jelenleg mintegy 7500 alkalmazottja van.

A Twitternél történő elbocsátásokról szóló hírek azóta keringenek, hogy Musk áprilisban bejelentette a vállalat megvásárlását. A milliárdos, aki a Teslát és SpaceX-et is vezeti, akkor azt mondta a befektetőknek, csökkenti a személyzetet, visszafogja a tartalom moderálására vonatkozó szabályokat, és új bevételi forrásokat keres.

Az elbocsátásokra november előtt kerülne sor, amikor a tervek szerint az alkalmazottak részesedést kapnának a vállalat részvényeiből. Az ilyen juttatások jellemzően az alkalmazottak fizetésének jelentős részét teszik ki. Az említett időpont előtti elbocsátásokkal a milliárdos elkerülheti a juttatások kifizetését, bár a megállapodások értelmében készpénzzel kellene fizetnie az alkalmazottaknak a részvények helyett.

(Borítókép: Alexi Rosenfeld / GC Images / Getty Images)

Rovatok