Index Vakbarát Hírportál

Megkezdődtek az elbocsátások a befektetési bankoknál

2022. november 3., csütörtök 20:59

A Goldman Sachs és a Deutsche Bank után feltehetően a Morgan Stanley is leépítésekbe kezd, hiszen a recessziós aggodalmak miatt folyamatosan romlanak a befektetési üzletágak szerte a világon.

A Morgan Stanley várhatóan az elkövetkező hetekben világszerte elbocsátásokba kezd, mivel a növekvő infláció és a gazdasági visszaesés miatt az üzletkötési szektorukat folyamatos veszteségek érik – erről három, neve elhallgatást kérő szereplő nyilatkozott a Reutersnek. Korábban már történtek hasonló elbocsátások, ugyanakkor az ezekkel kapcsolatos újabb hírek sok jót nem jelentenek. 

A meg nem erősített információk szerint a bank az ázsiai és csendes-óceáni térségben már összeállította azoknak a személyeknek listáját, akit el fognak bocsátani. A források szerint főként a Kínával kapcsolatos üzletágakat érinti a leépítés, ám a hongkongi tőkepiaci csapatot is érinteni fogja. A három forrás szerint az ázsiai és csendes-óceáni térségben több embert fognak elküldeni, mint máshol a világon – a leépítések mértékéről azonban még nem született végleges döntés.

Feltehetően szerte a világon az elbocsátásokra egyszerre fog sor kerülni.

Ugyanakkor egy negyedik forrás úgy nyilatkozott, hogy a bank még nem hozott végleges döntést a leépítés mértékéről, időzítéséről. Nem tudta megerősíteni, hogy az elbocsátásokra egyáltalán sor fog-e kerülni.

Ez az informátor úgy fogalmazott: „Ha lesz bármilyen leépítés, akkor az globálisan a személyzetnek csak minimális részét fogja érinteni”. A 81 567 ember megélhetését biztosító vállalat az ügyben idáig nem kívánt nyilatkozni.

Fontos felhívni arra a figyelmet, hogy befektetők pénzügyi kilátásai folyamatosan romlanak, ezért egyes befektetési bankok leépítési tervei folyamatosan erősödnek. A Goldman Sachs nyár végén kezdett leépítésekbe, a világjárvány idején két évig erre nem volt példa. A Deutsche Bank októberben szintén a létszámcsökkentés mellett döntött a banki befektetési tanácsadói között.

Rovatok