Index Vakbarát Hírportál

Megvannak a legjobb légitársaságok, de panasz is van bőven

2022. november 6., vasárnap 15:16

Az utasok szavazatai alapján kihirdettek a legjobb légitársaságokat. A Qatar Airways most se okozott csalódást, annak ellenére, hogy egyre több a panasz mostanában a légi közlekedésben.

Napjainkban számtalan kritika éri világszerte a légitársaságokat. Ennek ellenére két év után újra sor került a Skytrax World Airline Awards rendezvényre. Az idén szeptember végén Londonban megrendezett díjátadót szokták a légi közlekedési iparágban Oscar-díjnak nevezni. Az utasok szavazatai alapján készítik el a rangsort, és 2022-ben az alábbiak szerint alakult a legjobb 20 légitársaság listája:

  1. Qatar Airways
  2. Singapore Airlines
  3. Emirates
  4. All Nippon Airways (ANA)
  5. Qantas Airways
  6. Japan Airlines
  7. Turk Hava Yollari (Turkish Airlines)
  8. Air France
  9. Korean Air
  10. Swiss International Air Lines

Qatar már hét éve folyamatosan a csúcson

A versenyben több mint 350 légitársaság vett részt, és a Singapore Airlines nyerte a legjobb utaskísérő személyzet és a legjobb hosszú távú, fapados légitársaság díját. Az utasok az All Nippon Airwayst értékelték az első helyen a legjobb, legtisztább kabin kategóriában. Osztályonként négy különböző légitársaság nyert:

A díjakból egyértelműen kiderül, hogy az utazók a legjobban az ázsiai, csendes-óceáni légitársaságokat szeretik. A Qatar már hét éve sorra nyeri a díjakat, mondta el a Skytrax vezérigazgatója – összegezte a Forbes.

(Borítókép: Joan Valls / Urbanandsport / NurPhoto / Getty Images)

Rovatok