Index Vakbarát Hírportál

Új vállalat érkezhet a Budapesti Értéktőzsdére

2022. november 8., kedd 10:37

Ezzel a lépéssel szeretnénk új befektetőket vonzani, különösen Közép- és Kelet-Európában, valamint egyértelmű jelzést adni a Budapesti Értéktőzsde számára is – ismerteti Elisabeth Stadler, a Vienna Insurance Group (VIG) vezérigazgatója a sajtóközleményükben, hogy kérelmezik a részvényeinek bevezetését a Budapesti Értéktőzsdére. A közleményükben tudatták: a várható első kereskedési nap 2022. november 11-én lesz.

A VIG részvényeit 1994 óta jegyzik a Bécsi Értéktőzsdén, 2008 óta pedig a Prágai Értéktőzsdén. Továbbá az Aegon vállalatainak 2022. márciusi magyarországi felvásárlása során a VIG a már meglévő vállalatával, az Unionnal együtt 19 százalékot meghaladó piaci részesedéssel piacvezetővé vált Magyarországon.

Magyarország legnagyobb biztosítócsoportjaként a tőkepiacon is szeretnénk kamatoztatni jelenlétünket, és a Budapesti Értéktőzsdére való bevezetéssel tovább növelni a VIG-részvények elérhetőségét és likviditását

– ismertette a vezérigazgató. A folyamatos kereskedés várhatóan a Budapesti Értéktőzsde fő szegmensében, a részvénykereskedés elsődleges piacán zajlik majd. A következő hónapokban fog kiderülni, hogy a VIG-részvények felkerülnek-e a Budapesti Értéktőzsde valamelyik indexébe.

Rovatok