Index Vakbarát Hírportál

Dollárhiány miatt Pakisztán drasztikus lépésekhez folyamodott

2022. november 27., vasárnap 16:47

Pakisztán korlátozza a tengerentúli fizetéseket és az importot, hogy kezelje az amerikai valuta hiányát. Legújabb lépésük pedig az, hogy leállították a mobilalkalmazásokon keresztül történő kifizetéseket.

Pakisztán leállította a mobilalkalmazásokon, köztük az online videojátékokon keresztül történő vásárlások kifizetését, ami az ország devizatartalékainak kimerülése miatt kialakult válság jele – számolt be a Bloomberg.

A dél-ázsiai ország gazdaságára többféle nyomás nehezedik, többek között a dollárhiány és a hitelminősítők további leminősítései. Az ország devizatartaléka körülbelül egyhavi importot fedez, ami kevesebb, mint a háromhavi referenciaérték.

A szabályozó hatóság leállította a tranzakciókat, és felszólította a távközlési szolgáltatókat, hogy nyújtsák be újra a kérelmüket.

Megjegyzendő, hogy Pakisztán korlátozza a tengerentúli fizetéseket és az importot, hogy kezelje az amerikai valuta hiányát. Az autógyárak, köztük a Honda Motor Co. és a Toyota Motor Co. helyi egységei idén többször is hetekre leállították a termelést, mert nem tudtak pótalkatrészeket importálni.

Rovatok