A Lidl Magyarország elindította „Mentsük meg!” élelmiszermentő akcióját, mellyel tovább bővíti az élelmiszer-pazarlás mérséklése érdekében tett intézkedéseinek körét. A külsőleg már nem tökéletes, de még fogyasztható gyümölcsöket és zöldségeket egységcsomagban, kedvezményes áron kínálja vásárlóinak, hogy tovább minimalizálja a keletkező élelmiszer-felesleget, valamint ezáltal is támogassa a magyar családok egészséges táplálkozását.
A vállalat évek óta nagy hangsúlyt fektet az élelmiszer-pazarlás csökkentésére. Ennek jegyében az áruházlánc novemberben, Budapesten indította el új akcióját:
a még fogyasztható, de kisebb hibákkal rendelkező zöldségeket és gyümölcsöket egységcsomagban kínálja vásárlóinak.
A 3,5 kg-os, zöldségből és gyümölcsből vegyesen összeállított csomagokat rendkívül kedvező áron, 399 forintért lehet megvásárolni. A csomagok országszerte, az áruházlánc minden magyarországi áruházában megtalálhatók lesznek, várhatóan egészen február végéig.
Vezető élelmiszeripari kiskereskedelmi vállalatként tudatában vagyunk felelősségünknek, ezért fenntarthatósági stratégiánk részeként kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy a lehető legkevesebb élelmiszer menjen kárba. Legújabb intézkedésünk célja, hogy a még fogyasztható, de kisebb hibákkal rendelkező zöldségek és gyümölcsök jelképes áron történő értékesítésével hozzájáruljunk a magyar családok egészséges táplálkozásához is
– közölte Tőzsér Judit, a vállalat kommunikációs vezetője.
A Lidl Magyarország folyamatosan optimalizálja rendelési folyamatait, hogy ezáltal is csökkentse környezeti terhelését. A vállalat tevékenysége – mind a rendelések, mind pedig az áruházi folyamatok során –
arra törekszik, hogy minimálisra csökkentse az élelmiszer-felesleget.
Ennek érdekében az áruházlánc élelmiszermentő intézkedéseket hajt végre az optimális, testre szabott megrendelésektől az árcsökkentett értékesítésen át az élelmiszer-adományozással bezárólag, továbbá végső lépésben a fogyasztásra már nem alkalmas élelmiszerek komposztálás által, valamint a biogázüzemekben történő újrahasznosításáig.
Az áruházlánc azon dolgozik, hogy a fenti intézkedések által megelőzze az élelmiszer-felesleg keletkezését, de ami mindezek ellenére megmaradna, az jó helyre kerüljön. Országos szinten zajló élelmiszer-mentési programjának keretében ma már több tízezer embert segít havi szinten, a rászorulók támogatásán túl pedig a környezetet is óvja.