Index Vakbarát Hírportál

A Mol bemutatta új főhadiszállását

2022. december 8., csütörtök 16:54

Átadták a Mol Campust, ahol a jövőben a vállalat mintegy 2500 dolgozója dolgozhat. A 143 méter magas épület tavasztól a nyilvánosság előtt is megnyitja kapuit. A székház Magyarországon egyedülálló módon kettős zöldminősítést szerezve megfelel a legmagasabb fenntarthatósági körülményeknek, a teljes beruházás költsége ugyanakkor üzleti titkot képez.

Budapest egyik legdinamikusabban fejlődő városrészében található a Mol új székháza. A Mol Campust csütörtökön átadták többek között Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgató, Ratatics Péter ügyvezető igazgató, valamint a főváros és Újbuda önkormányzatának vezetői jelenlétében.

Az impozáns épület a város szinte minden pontjáról látható, tekintve, hogy az épület legmagasabb pontja 143 méternél húzódik, amivel a campus Magyarország legmagasabb az iroda- és a lakóépületeket tekintve – tudta meg az Index. Emellett Közép-Európa legmagasabb épületének számít.

A Mol is azért döntött úgy 2016-ban, hogy új, saját tulajdonú székházat épít, mert hiszünk és bízunk a jövőben. Ezt az épületet nem magunknak, hanem a jövőnek, a jövő generációjának és a jövő dolgozóinak építettük. Azt szeretnénk, ha ők vennék birtokukba és vinnék tovább a Mol sikerét a következő évtizedekben. Ebben az épületben minden a dolgozókról szól, a szerethető közösségi terek, a kollaboratív munkakörnyezet és a fenntartható megoldások is

– hangsúlyozta Hernádi Zsolt, a Mol-csoport vezérigazgatója.

A belső terek kialakításakor elsődleges szempont volt, hogy olyan modern, fenntartható és ideális munkahelyet hozzanak létre, amely támogatja az együttműködést.

Az irodák kialakítása az ABW- (Activity-Based Workplace) modellt követi, azaz egy-egy munkavállaló adott feladatától függően maga dönthet a munkakörnyezetéről, és ezt bármikor rugalmasan változtathatja. A toronyrészben hármas egységek, úgynevezett tripletek adnak otthont az egyes szervezeti egységeknek.

2500 munkavállaló bázisa lesz

A Mol tulajdonában álló telken épülő irodaház 28 emeletes, 120 méter magas épület, amely 2500 munkaállomásnak ad otthont, a teljes bruttó szintterület pedig megközelítőleg 86 ezer négyzetméter.

A központra azért volt szükség, mert a Mol munkatársai jelenleg öt kerületben, kilenc épületben dolgoznak a magyar fővárosban, ami megnehezíti a hatékonyan működő szervezeti struktúrát.

A terveket a világ egyik legnevesebb építészirodája, a londoni Foster & Partners készítette a magyar Finta Stúdióval együttműködve. Az épület összesen nettó 86 ezer négyzetméteres alapterülettel rendelkezik (a parkolószintekkel együtt), ami 12 futballpálya méretének felel meg. A belsőépítészet a berlini KINZO és a magyar Minusplus cég munkája.

Csillagos ötös fenntarthatóságból

A Mol Campus a legmagasabb fenntarthatósági követelményeknek megfelelő épület. Az első olyan magyar irodaház, amely kettős zöldminősítést szerzett. Mind A LEED Platinum, mint a BREEAM Excellent minősítése is maximális lett. A campus körkörös épület szellemében épült, felesleges erőforrás-pazarlás és környezetszennyezés nélkül.

Emellett

A publikum számára is elérhető

A campusban helyet kap számos, a publikum számára is különböző időpontoktól elérhető terület, mint például a Fresh Corner kávézó, a bisztró, a Látogatóközpont, a Kilátó vagy a 28. emeleti, fine dining jellegű étterem.

(Borítókép: Németh Kata / Index)

Rovatok