Index Vakbarát Hírportál

Csaknem ötven kilométeren újul meg a Tisza árvízvédelme

2022. december 13., kedd 16:21

Kezdetét vette a beruházás, amelynek keretein belül félszáz kilométeren át újul meg a Tisza árvízvédelme. A projekten a Horváth Építőmester, a Duna Aszfalt, a Kelet-Út és a Békés-Vill dolgozik közösen.

Elindult az Európai Unió és a magyar állam közös, a vízügyi infrastruktúra fejlesztését célzó projektje a Tisza-völgyben: a beruházást várhatóan 2023 novemberére fejezik be, és jelentősen növeli a térség árvízi biztonságát – ismertették néhány nappal ezelőtt Szolnokon – írja a magyarepitok.hu

A projekt az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF), a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig) és a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kövizig) együttműködésében valósul meg. Lovas Attila, a Kötivizig igazgatója szerint egy 48 kilométeres szakaszon javítanák az árvízvédelmi töltés szilárdságát és teherbíró képességét. 

Az igazgató elmondása szerint a Kötivizig Karcagi Szakaszmérnökséget tekintve elkezdődik az Apavára új védelmi központ és a karcagi gépszín építése, valamint a Gástyás II. szivattyútelep rekonstrukciója. A közbeszerzési adatok szerint ezt a három projektet a Horváth Építőmester Zrt. végzi majd. 

Rovatok