Index Vakbarát Hírportál

Új partnert von be cégébe Schobert Norbi, a boltosok csődhelyzetről beszélnek

2022. december 14., szerda 12:52

Szakmai és pénzügyi partnert von be a Norbi Update Zrt. operatív működésébe Schobert Norbert. A fitneszedző mindezt az egészségi állapotában bekövetkezett változásokkal indokolta. Franchise-partnerei azonban csődközeli helyzetről beszélnek.

Az egészségi állapotában bekövetkezett változások miatt Schobert Norbert úgy döntött, hogy szakmai és pénzügyi partnert von be a Norbi Update Zrt. operatív működésébe – erről számoltak be a múlt heti „sürgősségi partnertalálkozón” részt vett franchise-partnerek a 24.hu szerint.

Azok a boltosok akik a gyűlésen nem tudtak részt venni, hírlevélben értesültek az ott elhangzottakról. E szerint a változásokra a cég további megfelelő működésének biztosítása érdekében van szükség. Azt nem lehet egyelőre tudni, hogy üzletrészeladásról vagy külső tőkebevonásról van-e szó, csak annyi biztos, hogy a partner a VIV Csoporthoz tartozó egyik cég lesz. Illetve a helyszínen Schobert Norbert Fazekas Zoltánt mutatta be a Norbi Update megmentőjeként.

A hírlevélben viszont hangsúlyozták, hogy a Schobert házaspár továbbra is elkötelezett az Update franchise-rendszer fenntartásában és működtetésében. Így a továbbiakban Schobert Norbert a termékfejlesztéssel, míg felesége, Rubint Réka a marketing- és PR-feladatokkal foglalkozik. Az operatív működést pedig egy új szakmai stáb végzi.

A lapnak a Norbi Update franchise-partnerei egyébként csődhelyzetről is beszélnek, a boltok a múlt héten nem kaptak árut, hivatalosan meg nem erősített információk szerint azért, mert a Norbi Update Lowcarb Zrt. tartozik az áruterítő logisztikai cégnek, a HAVI Logistics Kft.-nek. Egy névtelenséget kérő boltos például arról számolt be, hogy nem megfelelő az áruellátása, és Schobert Norbi nyilatkozatai miatt hónapok óta 30-40 százalékkal csökken a vevőszáma. 

Mondhatom nyugodtan, hogy csődközeli helyzetbe kerültem, a bérleti szerződésemet fel kellett mondanom

– fogalmazott a boltos. Hozzátette, a Norbi Update december 2-án, 3-án szállított utoljára a boltoknak, a pultok üresek, a hűtők kihúzva, ezért csak egy-egy árut tud adni a vevőknek. A bolt bérleti díját azonban valamiből fizetni kellene. Azonban nem ő az egyetlen, több boltos is attól tart, ha valós a csődveszély, akkor 50-60 franchise-partnerrel számolva legalább 200 munkahely van veszélyben.

A hírlevél összegzése szerint a legnagyobb gondot a boltok áruval való ellátása jelenti, mivel a logisztikai cég árut sem rendelt a termékgyártótól, és a már bent lévő árut sem szállítja ki. A megoldás érdekében folynak a tárgyalások, és állítólag a a HAVI Logistics már jelezte, hogy január 31-éig várhatóan kiszolgálja a készletet. De közben „egy esetleges jövőbeli logisztikai partnert” is elkezdtek keresni.

A beszámoló szerint a franchise-partnerekkel új szerződéseket kötnek majd, legalábbis erre enged következtetni a hírlevél azon mondata, hogy „A cég operatív felépítése elkezdődött, amint a teljes struktúra készen áll, tájékoztatni fogunk Titeket”. 

(Borítókép: Schobert Norbi 2021. szeptember 9-én. Fotó: Gorondy-Novák Edit / Index)

Rovatok